joi, 8 martie 2012

Ce zi e azi? ziua betiilor :D

Dupa cum bine stim noi romanii, azi e ziua celor 40 de mucenici.

Astazi mamele fac celebrele retete de mucenici, unele fac de post, altele de dulce, altele de toate. Ideea e ca avem ce sa mancam dulce azi in zi de post.

Aceasta zi sfanta mai este cunoscuta si ca ziua barbatului, cu toate ca e impropriu spus a barbatului. Eu unu ii ziceam ziua betiei. Ce festival de bere, ce petreceri, azi trebuie sa bem 40 de pahare. Normal ca fiecare le bea cu ce vrea.

Daca intrebi pe un batranel de la tara ce va bea azi in cele 40 de pahare va zice ca o tuica sau palinca. In moldova n-are rost sa intrebi pt ca acolo zilnic se beau 40 de pahare :)).

La cei de la oras daca ii intrebi vor zice ca fie beau whisky, fie vodka, fie vin, fie bere, fie (pt cei cu stomac si ficat rezistent) de toate la un loc (acestia spun ca beau cocktail).

Pe scurt orice vei face azi e bine sa mananci mucenici si sa bei 40 de pahare. Numa sa ai grija cum ajungi acasa si sa ajungi la tine acasa (in caz ca nu vrei sa ajungi la vecina ca sa ii mananci mancare - ca dupa atata bautura nu cred ca mai poti sa faci altceva)
O zi buna si fara evenimente stomacale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu